2009. november 3., kedd

Karácsonyfadísz aszalt gyümölcsből



Fogjunk egy narancsot és mossuk majd töröljük meg. Ezután vágjuk fel őket kb. 3 mm-es szeletekre. Ha van otthon aszalógépünk, akkor a szeleteket terítsük a gép tálcájára, kapcsoljuk 2 órán át magas fokozatra, majd 12 órán át közepes fokozatra. Ha nincs otthon aszalógépünk, tegyük egy zsírpapírt egy deszkája és erre terítsük ki a narancsszeleteket, majd tegyük a radiátorra. Itt 3-4 napig hagyjuk száradni őket, közben néha forgassuk meg, nehogy bepenészedjenek.
Ha a szeletek megaszalódtak, szúrjuk át őket és fűzzünk át a lyukon egy-egy aranyszálat, majd akasszuk fel a fára.Narancs helyett vagy mellé használhatunk grapefruitot vagy citromot is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése