2009. november 24., kedd

Függődísz


Anyagok, kellékek:
* 10-13cm átmérőjű hungarocell gömb * hurkapálca* furdancs* félkiló diószem* FBS szilikonos ragasztó, vagy ragasztópisztoly* arany festék (ujjal kenhető arany paszta, vagy arany akril spray)* zöld szizál* 4cm széles, 60 cm hosszú piros szalag* képakasztó csavar, vagy erős drótElkészítése:
A dióhéjat átsikáljuk samponos körömkefével és hagyjuk megszáradni.A diókat ygenként bearanyozzuk. Erre többféle technika létezik:
1.Aranyfóliás
Először a gömböt vonjuk be vele, majd a diókat egyenként.

2. Aranypasztás: a hobbi szaküzletekben kapható aranypasztát ujjal, vagy rongydarabkával visszük fel a gömbre és a diókra egyenként, majd félóra elteltével átdörzsöljük, fényesítjük egy puha ronggyal a diószemeket.

3. Arany akril spray: a gömböt átfújjuk a sprayvel. Száradás után a lentebbi módon felszereljük rá a diószemeket. Mikor kész,a diós gömböt felakasztjuk egy nagyobbfajta dobozra egy fakanál, vagy léc segítségével. A spayvel lefújjuk az egészet, ügyelve rá, hogy lehetőleg minden dióra jusson festék, de a doboz védőflain túlra lehetőleg ne kerüljön.Tehát a sorrend:* Bearanyozzuk a gömböt* Rászereljük a kampót, vagy keresztül húzzuk rajta a drótot duplán, úgy, hogy a gömb "tetején" hurok legyen, az alján 4-5 centire kilógjon. 2-3 fordulatot csavarunk az alsó szálon és felhajtjuk a végeket a gömb oldalához.* A diók alját kicsit megfúrjuk a furdanccsal, vagy akár egy körömollóval.Belehelyezzük a 6 cm-esre vágott hurkapálcát. Esetleg ragasztópisztollyal rögzítjük a gömbre.* Miután felszereltük az öszes diót, rákötjük a masnit és a résekben helyenként elszórtan elrendezzük a zöld szizál szálakat.


Sok sikert hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése