skip to main |
skip to sidebar
Fűszergyertya karácsonyra
Hozzávalók
- gyertyatörmelék
- konzerves doboz
- edény, amibe a konzerves dobozt állítjuk
- forma, amibe a gyertyát öntjük
- kanóc
- csavaranya
- őrölt fűszer
Elkészítés
- A maradék gyertyák törmelékét tegyük egy tiszta konzerves dobozba.
- A dobozt állítsuk egy edény forró vízbe, melyet folyamatosan melegítünk, míg a viasz fel nem olvad.
- Keverjünk bele valamilyen őrölt fűszert – itt fahéj került bele.
- Öntsük egy kiöntőformába (én üres acetonos üveget használtam, a tetejét levágtam).
- A kanóc végére kössünk csavaranyát nehezéknek, lógassuk a még forró gyertyába. Másik végét a képen látható módon erősítsük olyan eszközhöz, mely által a kanóc kifeszül és egyenes marad.
- Amikor a gyertya teljesen megdermed, vágjuk el a kanócot megfelelő nagyságúra.
- Borítsuk ki a gyertyát a formából.
- Pár pillanatra tartsuk láng fölé, majd egy teaszűrő segítségével egyenletesen szórjuk körbe az adott fűszerrel.
Tipp
- Mutatós és illatos is lesz a gyertya, mivel a melegedő viasz által a fűszerekből illóolajok szabadulnak fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése