2010. október 21., csütörtök

Fűszergyertya karácsonyra


Hozzávalók

  • gyertyatörmelék
  • konzerves doboz
  • edény, amibe a konzerves dobozt állítjuk
  • forma, amibe a gyertyát öntjük
  • kanóc
  • csavaranya
  • őrölt fűszer

Elkészítés

  1. A maradék gyertyák törmelékét tegyük egy tiszta konzerves dobozba.
  2. A dobozt állítsuk egy edény forró vízbe, melyet folyamatosan melegítünk, míg a viasz fel nem olvad.
  3. Keverjünk bele valamilyen őrölt fűszert – itt fahéj került bele.
  4. Öntsük egy kiöntőformába (én üres acetonos üveget használtam, a tetejét levágtam).
  5. A kanóc végére kössünk csavaranyát nehezéknek, lógassuk a még forró gyertyába. Másik végét a képen látható módon erősítsük olyan eszközhöz, mely által a kanóc kifeszül és egyenes marad.
  6. Amikor a gyertya teljesen megdermed, vágjuk el a kanócot megfelelő nagyságúra.
  7. Borítsuk ki a gyertyát a formából.
  8. Pár pillanatra tartsuk láng fölé, majd egy teaszűrő segítségével egyenletesen szórjuk körbe az adott fűszerrel.

Tipp

  • Mutatós és illatos is lesz a gyertya, mivel a melegedő viasz által a fűszerekből illóolajok szabadulnak fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése