2009. október 12., hétfő

Jéggyertya készítés


Nehéznek tűnő alkotás, de ha már ezt a néhány sort végigolvasod, látni fogod, hogy ez is milyen egyszerű!
Kell hozzá természetesen egy gyertya, lehet olyan, amit a gyertyaöntésnél elrontottunk, vagy épp csak büszkék nem vagyunk rá. :-)Végy egy konzervdobozt vagy egy magas falú kis lábaskát. Állitsd a közepébe a gyertyát, és tegyél a gyertya valamint az edény fala közé száraz terméseket, tűlevelet, száraz virágot, díszes bogyókat, vagy ami épp kezed ügyébe kerül, pl narancs héj szeletkék, kavics, fahéjrudacska, stb.

Ha kellő mennyiségű díszítőelemmel megtöltötted az edényedet, töltsd fel vízzel, de úgy, hogy a gyertya csonkja kilógjon.

Rakd az egészet a fagyasztóba. Néhány óra múlva vedd ki az edényt, ferdén tartsd folyóvíz alá, a hőtől a jég elválik majd a doboz vagy edény oldalától, akkor könnyen kiütögetheted a művet. Felhasználásig tedd egy zacskóba a remeket, majd vissza a fagyasztóba.
Gyönyörű hatása lesz a jégnek, amikor meggyújtod a gyertya lángját és az táncolni kezd a fagyott vízen. Télen, hidegben, lépcsőre, járda szélére is állithatod, hagy gyönyörködjenek az érkező vendégek a fény játékában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése